Daniella Paas

Daniella Paas

De voordelen van flexibel zorgpersoneel

Voor veel opdrachtgevers zijn ZZP’ers een aantrekkelijke flexibele schil. Wat zijn de voordelen en aandachtspunten van het inzetten van flexibel zorgpersoneel?

 • Een ZZP’er biedt flexibiliteit. Bij het aannemen van een medewerker in loondienst dien je je als werkgever aan de wettelijke ketenregeling houden. Na het aanbieden van een aantal contracten moet je diegene namelijk een vast contract aanbieden. Bij flexibel zorgpersoneel is hier geen sprake van; de opdrachtgever betaald de ZZP’er voor een tijdelijke opdracht of losse diensten.
 • Het inhuren van flexibel zorgpersoneel kan goedkoper zijn dan iemand in loondienst. Als opdrachtgever betaal je geen vakantiegeld of loonbelasting . Daar zorgt de ZZP’er namelijk zelf voor. Ook als de ZZP’er ziek is draai je als opdrachtgever niet op voor (loon)kosten; je kan simpelweg iemand anders inhuren.
 • Weinig administratieve rompslomp.  Als organisatie ben je niet verantwoordelijk voor het regelen van een pensioen of verzekeringen. Een ZZP’er is hier altijd zelf verantwoordelijk voor, denk bijvoorbeeld aan een arbeidsongeschiktheid verzekering.
 • ZZP’ers zijn vakspecialisten en brengen een frisse blik mee.  Als opdrachtgever huur je een ZZP’er in voor een specifieke (afgebakende) opdracht. Diegene weet precies wat er van hem verwacht wordt en waar hij mee aan de slag moet. Ze kunnen dus heel specifiek hun expertise inzetten tijdens een opdracht. Doordat flexibel zorgpersoneel veel ervaring opdoet binnen allerlei bedrijven kan hij met een andere blik naar een opdracht kijken en met nieuwe ideeën komen.
 • ZZP’ers zijn gemotiveerd. Doordat ZZP’ers afhankelijk zijn van opdrachten zullen ze extra gemotiveerd zijn op de werkvloer. Ze willen namelijk goed presteren zodat ze vaker gevraagd worden of aanbeveelt worden bij andere opdrachtgevers.

  Uiteraard zijn er een aantal punten waar u als opdrachtgever rekening mee moet houden. Kijk hiervoor op https://ondernemersplein.kvk.nl/zzper-inhuren 

  Bent u op zoek naar geschikte zorgprofessionals om uw organisatie te ondersteunen? Kijk dan op https://www.prtd.nl/detachering

  Klaar om samen de zorg naar
  een hoger niveau te tillen?