Diabetes

Zorgprofessionals komen regelmatig in aanraking met cliënten die gediagnostiseerd zijn met diabetes. Gemiddeld genomen heeft 1 op de 14 mensen te kampen met deze aandoening. Voor een zorgprofessional is het van levensbelang om goed geïnformeerd te zijn over de benodigdheden om met diabetes om te gaan, en hoe te handelen tijdens uitschieters van de bloedwaarden.

Deze training richt zich op het werken met cliënten met diabetes. Een algemeen begrip van de aandoening is daarvoor belangrijk, en kennis van het signaleren van symptomen van een hypo of een hyper. Verder wordt ingegaan op hoe te handelen na het signaleren van deze symptomen, en is er uitleg over de verschillende soorten medicatie die toegediend (kunnen) worden. De training bevat een praktijk deel waar de cursist bloedsuiker gaat meten en gaat oefenen met het toedienen van insuline.

Goed om te weten: als je lid bent van onze PRTD Squad, dan krijg je 25% korting op de training.

Op aanvraag

Beschrijving

Doelstellingen

Na de training ben je bekend met:

  • Algemene kennis van de aandoening diabetes;
  • Hyperglycemie en hypoglycemie en het herkennen hiervan;
  • Verpleegtechnische handelingen: bloedsuiker meten en insuline toedienen;
  • Soorten medicatie voor diabetes;
  • Hoe te handelen bij een hypo of een hyper.

Doelgroep

De training is gericht op zorgprofessionals met cliënten contact, denk hierbij aan begeleiders in de gehandicaptenzorg of psychiatrie.

Studiebelasting

2 uur.

Kosten

De training kost €100,- exclusief BTW. Ben je lid van onze PRTD Squad? Dan krijg je 25% korting op de training (€75,- exclusief btw).

Certificaat

Na positieve afronding van de training ontvang je een certificaat. Dit certificaat is erkend door het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgenden voor 2 studiepunten. Ben je geregistreerd in het register V&V? Geef dit aan bij de trainer zodat hij jouw studiepunten kan toewijzen.

Tijd en locatie

De training wordt gegeven op het kantoor van PRTD: Innsbruckweg 180, te Rotterdam. In overleg kan de training ook elders plaatsvinden.
Aanvang: 09:00 uur
Eindtijd: 11:00 uur

Geldigheidsduur certificaat

Het certificaat heeft een geldigheidsduur van 2 jaar.

Klaar om samen de zorg naar
een hoger niveau te tillen?