‘Doe maar gewoon’-training

De ‘doe maar gewoon’-training helpt je kritisch te kijken naar het gedrag van anderen en jezelf. Wil jij ook leren om competentiegericht te werken? Lees hier meer!

Verbeter de manier waarop je werkt

De ‘doe maar gewoon’-training biedt praktisch inzicht in het gedrag en de behoeftes van anderen. Vaak zeggen we tegen cliënten “doe maar gewoon”, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Deze simpele uitspraak doet geen recht aan de gevoelens van de cliënten, waardoor belangrijke behoeften niet worden vervuld. Dit kan leiden tot problemen en agressie binnen een groep. 

Door middel van deze training leer je om te gaan met moeilijk verstaanbaar gedrag. Deze training is praktisch, effectief en herkenbaar door de inzet van verschillende leertechnieken, modellen en ervaringsdeskundigen. De training is gebaseerd op de Heijkoop- en Triple C-methode. Deze methodes zijn meteen inzetbaar in de praktijk.

Inhoud van de training

Deze zes-daagse training helpt je te kijken naar verschillende situaties en wat jouw rol daarin is door middel van transactionele analyses. Hierbij kijk je kritisch naar andermans gedrag en krijg je inzicht in het jouwe. Deze training leert je om competentiegericht te werken. Je zult stoppen met beheersmatig werken, en leren om te gaan met moeilijk verstaanbaar gedrag. 

Groepen: ± 6-20 personen per training 
Duur: 6 dagdelen van 4 uur. Totaal 24 uur
Na afloop: 1 terugkomdag van 8 uur na 3 maanden
Vrijblijvend ‘Coaching on the job’ ± 4-16 uur

Methodiek 1

Het uitgangspunt van de Heijkoop-methode is dat het gedrag van anderen altijd betekenis heeft en functioneel is. De Heijkoop-methode laat mensen kijken naar de achterliggende processen: de aanleiding tot het probleemgedrag.

Methodiek 2

De drie C’s in de Triple C-methode staan voor Cliënt, Coach en Competentie. Deze methode richt zich niet op het beheersen van probleemgedrag, maar op herstel van het gewone leven.

Ben jij klaar voor de stap richting competentiegericht werken?

Neem contact op

Jan Jansen - Directeur bij Zorg b.v

‘Efficiënter werken met cliënten’

Dankzij de ‘Doe maar gewoon’-training van PRTD zijn mijn teamleden in staat de behoeften van de cliënten beter in kaart te brengen. Hierdoor is de kwaliteit van leven voor de cliënten enorm gestegen.