“Omgaan met moeilijk verstaanbaar gedrag” training

De “omgaan met moeilijk verstaanbaar gedrag”- training leert je simpele interventietechnieken aan waardoor jij veiligheid en rust creëert op de werkvloer.

Helaas komt agressie in de zorgverlening steeds vaker voor. Er zijn verschillende manieren om daarmee om te gaan. Bij PRTD worden trainingen gegeven om jouw organisatie daarin te ondersteunen. De ‘omgaan met moeilijk verstaanbaar gedrag’- training helpt je om te gaan met agressie binnen de zorg door middel van het aanleren van simpele interventietechnieken.

Jouw organisatie wordt met deze training voorbereid op mogelijke interventies. Met behulp van het aanleren van bepaalde interventietechnieken volgens de werkwijze van aikido, vergroot je je veiligheid en creëer je rust voor jezelf. Ook krijg je inzicht in je instinctieve reactievermogen. Zo krijg je een weerbaarheidstraining en dusdanig leer je om de-escalerend te handelen. Aikido is een Japanse krijgsdiscipline met een filosofische inslag. De drie woorden ai, ki en do betekenen samen ‘de weg van samenbrengen van levensenergie’, ‘de weg van de harmonieuze geest’ en ‘zonder geweld’. Zo kun je agressie oplossen met simpele interventietechnieken die geen geweld gebruiken.

Deze training vergroot je veiligheidsgevoel. Door middel van deze training leer je hoe je verschillende interventietechnieken kunt toepassen en hoe je agressieve situaties kunt de-escaleren. Deze technieken kan iedereen leren en toepassen. De geleerde vaardigheden van deze training hebben vaak een preventieve werking omdat je rust uitstraalt naar de agressor, waarmee de bron van agressie vaak verdwijnt. Deze training is aanpasbaar op individuele zorgvragen en -situaties. In dat geval komen wij graag eerst langs voor een intakegesprek.

Ben je geïnteresseerd? Neem vrijblijvend contact met ons op!

  • Groepen: ± 6-12 personen per training
  • Duur: 2 dagdelen van 3,5 uur. Totaal: 7 uur
  • Na afloop: 1 dagdeel herhaling na 3 maanden
  • Vrijblijvend: ‘Coaching on the job’ ± 4-16 uur