Epilepsie

Epilepsie komt voor bij 1 op de 150 mensen. Bij mensen met een verstandelijke beperking komt het voor bij 1 op de 3 mensen; een schrikbarend contrast. Het komt met regelmaat voor dat zorgprofessionals die werken in de psychiatrie of gehandicaptenzorg in aanraking komen met cliënten met epilepsie. Een epileptische aanval kan een cliënt in levensgevaar brengen, om die reden moet een zorgprofessional bekend zijn met de aandoening en hoe te handelen in geval van een insult.

Deze training behandelt algemene kennis van epilepsie en legt uit wat het doet met het brein. De training behandelt (nood-)medicatie en bespreekt de verschillende soorten insulten. De training behandelt hoe te handelen tijdens- en na een insult. Na de training heeft de cursist een gedegen, algemeen beeld van epilepsie.

Goed om te weten: als je lid bent van onze PRTD Squad, dan krijg je 25% korting op de training.

Op aanvraag

Beschrijving

Doelstellingen

Na de training ben je bekend met:

  • Algemene kennis van epilepsie;
  • Verschillende soorten insulten;
  • Soorten medicatie tegen insulten;
  • Waar op te letten bij het gebruik van nood medicatie;
  • Hoe te handelen tijdens een insult;
  • Elementen van juiste nazorg na een insult.

Doelgroep

De training is gericht op zorgprofessionals met cliënten contact, denk hierbij aan begeleiders in de gehandicaptenzorg of psychiatrie.

Studiebelasting

2 uur.

Kosten

De training training kost €100,- exclusief BTW. Ben je lid van onze PRTD Squad? Dan krijg je 25% korting op de training (€75,- exclusief btw).

Certificaat

Na positieve afronding van de training ontvang je een certificaat. Dit certificaat is erkend door het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgenden voor 2 studiepunten.
Ben je geregistreerd in het register V&V? Geef dit aan bij de trainer zodat hij jouw studiepunten kan toewijzen.

Tijd en locatie

De training wordt gegeven op het kantoor van PRTD: Innsbruckweg 180, te Rotterdam. In overleg kan de training ook elders plaatsvinden.
Aanvang: 12:00 uur
Eindtijd: 14:00 uur

Geldigheidsduur certificaat

Het certificaat heeft een geldigheidsduur van 2 jaar.

Klaar om samen de zorg naar
een hoger niveau te tillen?