5 daagse training omgaan met probleemgedrag in de GGZ en GHZ

Tijdens deze vijfdaagse training staat het perspectief van cliënten in de GGZ en GHZ centraal. Je leert hoe je als zzp zorgprofessional het intrinsieke ontwikkelverlangen van de cliënten weet te prikkelen, zodat ze overgaan tot de gewenste actie.

We bespreken uitgebreid het belang van een betekenisvolle zorgrelatie en we gaan dieper in op de herkomst van allerlei soorten probleemgedrag. Ook leer je hoe je cliënten met behulp van methodisch werken (met elementen van onder andere de piramide van Maslow en het behandelhuis van Triple-C) op een menswaardige manier kunt begeleiden als ze probleemgedrag vertonen.

Daarnaast staan we uitgebreid stil bij jouw normen en waarden als zzp zorgprofessional en hoe die in verhouding staan tot de lesstof. Het doel van de training is om je intrinsiek motivatie te stimuleren om cliënten te begeleiden naar het kunnen ervaren van het gewone leven.

Prijzen voor deze training zijn op aanvraag beschikbaar. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Op aanvraag

Beschrijving

Doelstellingen

Na het volgen van de training kun je:

  • De definitie van goede zorg benoemen;
  • Het belang en het nut van methodisch werken benoemen en deze manier van werken in de praktijk toepassen;
  • Belangrijke facetten van een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie benoemen en gericht naleven;
  • Beter inzichtelijk krijgen wat de oorzaak van probleemgedrag is en hier gerichte interventies op toepassen (desnoods organisatie-breed).

Doelgroep

Deze training is geschikt voor zowel ervaren als niet-ervaren medewerkers in de zorg. Elke gradatie van ervaring zorgt voor meerwaarde aan de training.

De training is gericht op alle lagen in de zorgorganisatie. Zowel begeleiders, ondersteunende medewerkers, gedragswetenschappers, psychiaters en managers zijn gebaat bij een verfrist inzicht in de definitie van goede zorg.

Studiebelasting

De studiebelasting bestaat uit het aantal contacturen minus lunch en pauzes. Bij deze training is dat 4 uur.

Kosten

De prijzen zijn op aanvraag beschikbaar. Neem vrijblijvend contact op.

Tijd en locatie

De training wordt gegeven op het kantoor van PRTD, Innsbruckweg 180 te Rotterdam. Het is ook mogelijk om de training op een locatie naar keuze te geven. Tijden zijn in overleg.

Geldigheidsduur certificaat

Het certificaat heeft een geldigheidsduur van 1 jaar.

Meer weten?

Neem contact op

Klaar om samen de zorg naar
een hoger niveau te tillen?