Cursus medicatie en medicatieveiligheid voor zzp’ers

Het toedienen en aanreiken van medicatie is een zogenoemde risicovolle handeling. Deze handeling mag enkel door bevoegd en bekwaam personeel uitgevoerd worden. De wet BIG stelt dat de zorgprofessional zelf verantwoordelijk is voor het vaststellen van de eigen bekwaamheid. De cursus medicatie en medicatieveiligheid draagt bij aan het op peil houden van deze bekwaamheid en is gericht op zzp’ers in de zorg.

Tijdens de cursus doorloop je de Veilige Principes voor de V&V zorgmedewerker (intramuraal), zoals deze samengesteld zijn door het Platform Medicatieveiligheid. Per stap wordt gereflecteerd op de vertaalslag naar de praktijk.

Enkel theorie is niet voldoende; de cursus medicatie en medicatieveiligheid heeft daarom ook een praktijkonderdeel. Verpleegkundige handelingen worden uitgelegd met betrekking tot het meten van vitale functies; welke de cursist vervolgens zelf gaat oefenen. De cursus wordt afgerond met een toets gericht op het vertalen van theoretische kennis naar een praktijkscenario.

Goed om te weten: als je lid bent van onze PRTD Squad, dan krijg je 25% korting op de training.

Op aanvraag

Beschrijving

Doelstellingen

Na de cursus ben je bekend met:

  • De definitie van bevoegd en bekwaam.
  • De stappen uit het stappenplan van de Veilige Principes voor de V&V zorgmedewerker (intramuraal) en de essentie ervan;
  • Richtlijnen voor het veilig voorbereiden en uitdelen van medicatie;
  • Richtlijnen voor dubbele controle en situaties waarin dit (niet) toe te passen;
  • Punten om op te letten tijdens het observeren van cliënten na medicatie-inname;
  • Het uitvoeren van verpleegkundige handelingen om vitale functies te meten en hierop te rapporteren/handelen.

Doelgroep

Deze cursus is geschikt voor zowel ervaren als niet-ervaren medewerkers in de zorg. De cursus is gericht op begeleiders in de zorgorganisatie.

Studiebelasting

De studiebelasting bestaat uit het aantal contacturen minus lunch en pauzes. Bij deze cursus is dat 4 uur.

Kosten

De cursus medicatie en medicatieveiligheid voor zzp’ers kost €165,- exclusief BTW. Ben je lid van onze PRTD Squad? Dan krijg je 25% korting op de cursus (€123,75 exclusief btw).

Tijd en locatie

De cursus medicatie en medicatieveiligheid wordt gegeven op het kantoor van PRTD: Innsbruckweg 180, te Rotterdam. In overleg kan de training ook elders plaatsvinden.

Aanvang: 10:00 uur
Eindtijd: 15:00 uur

Geldigheidsduur certificaat

Het certificaat heeft een geldigheidsduur van 1 jaar.

Meer weten?

Neem contact op

Klaar om samen de zorg naar
een hoger niveau te tillen?