View on IT

View on IT

Zzp’er worden in de zorg

zzp in zorg
Het aantal zzp’ers in de zorg neemt steeds meer toe. Wil jij zzp’er worden in de zorg? Neem dan de volgende stappen zorgvuldig door, zo zie je niets over het hoofd.

     1. Wanneer je ZZP’er wilt worden in de zorg, is het belangrijk om je als allereerste in te schrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Een inschrijving bij de KvK is verplicht voor alle zelfstandige ondernemers. Wanneer je jezelf aanmeldt bij KvK, hoef je je bij de Belastingdienst niet aan te melden als ondernemer, dit gebeurt dan automatisch!

     2. Indien van toepassing, schrijf je jezelf in bij het register waartoe je behoort. Bijvoorbeeld in het BIG register. Opdrachtgevers kunnen zo zien of je de juiste kwalificaties hebt, wat je inzetbaarheid kan vergroten.

     3. Vraag een verklaring omtrent gedrag aan (VOG). Hiermee bewijs je dat jouw gedrag in het verleden geen bezwaar is voor het uitvoeren van je werk. De VOG kun je digitaal aanvragen bij de gemeente.

     4. Regel je verzekeringen, zoals een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Hier kun je je verzekeren tegen verschillende bedrijfsrisico’s.  

     5. Ga opzoek naar opdrachtgevers die passen bij de zorg die jij verleent. Zorg daarnaast dat je meerdere opdrachtgevers hebt. Wanneer je voor 1 opdrachtgever werkzaam bent, kan dit worden gezien door de Belastingdienst als verkapt loondienstverband. Dit is uiteraard iets wat je wilt voorkomen!

     Bovenstaande stappen zijn essentieel om als zzp’er in de zorg aan de slag te gaan. Lees je ook in met betrekking tot de Belastingdienst en wees daarnaast op de hoogte van diverse zorgwetten die voor jou van belang zijn. Denk onder andere aan de WZD (wet zorg en dwang). In de zorg werk je met mensen, dus het is belangrijk dat jouw professionele kwaliteit voorop staat.

     Ben jij al zzp’er in de zorg? Dan zijn wij op zoek naar jou! Klik hier om je aan te melden en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Klaar om samen de zorg naar
een hoger niveau te tillen?